Verbeter de kwaliteit van je sperma

Veel mannen vinden het belangrijk om hun lichaam in goede conditie te houden. Dit doen zij door veel te sporten en gezond te eten. Uiteraard heeft dit verschillende gezondheidsvoordelen en zorgt het ervoor dat je beter in je vel zit. Echter maken mannen zich vaak minder druk over de gezondheid van hun sperma. Je hoort wel eens verhalen over hoe je de kwaliteit van je sperma kunt verbeteren, bijvoorbeeld door bepaald fruit te eten. Echter is dit niet op gegrond onderzoek gebaseerd. Wij willen je wat meer vertellen over de manier waarop jij je sperma gezond houdt. Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet waardoor jij de kwaliteit van je sperma kunt verbeteren.

Zorg ervoor dat je regelmatig seks hebt

De beste manier om de kwaliteit van je sperma te verbeteren is door veel seks te hebben. Logischerwijs heb je door meerdere keren per week seks ook meerdere keren per week een orgasme. Hierbij vindt regelmatige zaadlozing plaats. Doordat je regelmatig je zaad loost kan de kwaliteit van je sperma aanzienlijk verbeteren. Je dwingt je lichaam om telkens aan het werk te gaan om nieuwe sperma aan te vullen. Opmerkelijk is wel dat wanneer je regelmatig seks hebt je steeds minder zaad loost, echter verbeterd de kwaliteit van je sperma aanzienlijk.

Naast de verbetering van de kwaliteit van je sperma zorgt seks voor meer voordelen. Het zorgt er namelijk voor dat je stressniveau omlaag gaat. Seks zorgt voor rust en ontspanning in je hoofd waardoor je even alles kan vergeten. Daarnaast zijn mannen die regelmatig seks hebben ook zelfverzekerder. Het gevoel dat je een vrouw kan beminnen in bed geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Genoeg redenen om seks als prioriteit in je leven te beschouwen.

Cosmetica is een boosdoener

Aan dit onderwerp wordt niet zoveel aandacht besteedt, maar wij vinden het goed om deze kennis met je te delen. Het blijkt dat wanneer je veel gebruik maakt van cosmetica, de kwaliteit van je sperma achteruit gaat. Denk hierbij aan het overmatig gebruik van deodorant, parfum of shampoo. De stoffen die de cosmetica bevat werkt door op je lichaam en dus ook op de kwaliteit van je sperma. Er is veel onderzoek gedaan naar de manier waarop cosmetica ongezond is voor je sperma. Dit komt omdat deodorant, parfum en shampoo hormoon verstorende stoffen bevatten. Het wordt niet compleet afgeraden om deze cosmetica te gebruiken. Maar het is goed om je er wel bewust van te zijn. Zo kan je zelf een keuze maken in jouw gebruik van deze middelen. De kwaliteit van je sperma is een onderwerp waar je niet te lichtzinnig over moet nadenken. Dit heeft namelijk ook grotendeels te maken met de mate waarin je in staat bent om kinderen te krijgen. Ga dus bewust om met cosmetica producten. Maak er minimaal gebruik van om gezondheid risico’s te voorkomen.

Fietsen

Dit klinkt waarschijnlijk erg raar, maar het is goed om af en toe de fiets eens te laten staan. Tuurlijk moet jij er alles aan doen om fit te blijven en de gezondste versie van jezelf te worden. Daarom halen wij dit onderwerp ook niet aan. Fit blijven is juist essentieel voor de kwaliteit van je sperma en natuurlijk voor je gezondheid. Waarom zeggen wij dan dat je de fiets af en toe eens moet laten staan? Dit komt omdat wetenschappers onderzoek hebben gedaan naar het sperma van wielrenners. Wielrenners zitten regelmatig een lange tijd op de fiets, soms wel dagelijks uren lang. De sperma van wielrenners werd getest nadat zij een lange afstand hadden gefietst. Uit de resultaten kwam naar voren dat hun sperma een stuk minder gezond was na zo’n lange fietstocht. Waarschijnlijk komt dit doordat je tijdens het fietsen zo lang op dezelfde manier op het zadel zet. Dit verstoort de aanmaak van sperma, het sluit namelijk de wegen af waar sperma door wordt vervoerd. Met deze wetenschap in je achterhoofd kan je besluiten om af en toe een ander vervoersmiddel te pakken dan de fiets. Zit jij elke dag meerdere uren op de fiets? Weet dat dit invloed heeft op de gezondheid van je sperma. Zo kan je zelf bewuste keuzes nemen over jouw fietsgedrag.

erectiedokter.com

Erectiepillen

[]

Je winkelmandje is nog leeg ;-)