Omgaan met een erectiestoornis

Als je kijkt naar de cijfers komen erectiestoornissen bij mannen regelmatig voor. Ondanks dat het regelmatig voorkomt vinden mannen het erg lastig om over dit probleem te praten met anderen. Dit is ook te zien aan het grote aantal online bestellingen van erectiepillen. Zelfs naar de dokter gaan voor hun erectieprobleem is voor veel mannen te beschamend. Erectieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben zoals fysiek, stress, ziekte en onzekerheid. Wij vinden het erg belangrijk om dit onderwerp bespreekbaar te maken om mensen hiermee te helpen. Mannen moeten weten hoe ze er mee om moeten gaan in plaats van het probleem voor zichzelf te houden. Door de conversatie aan te gaan kunnen ze een goede keuze maken hoe ze hiermee omgaan.

Bespreek het probleem

Veel mannen schamen zich voor een erectiestoornis omdat zij vinden dat het krijgen van een erectie hun mannelijk maakt. Ze voelen zich er vaak rot over en daardoor vinden ze het moeilijk om dit onderwerp te bespreken. Het gaat soms zo ver dat ze het probleem niet eens vertellen aan hun partner. Zodra je dit probleem achter houdt voor je partner zal je merken dat je afstand creëert tussen jou en je partner. Dit zorgt ervoor dat jullie minder intiem zijn naar elkaar toe en dat is niet gewenst in een relatie.

Het advies is dus om open en eerlijk te zijn over je erectieprobleem. Je partner zal er meer begrip voor hebben dan je denkt. Ook je partner zal de problemen van je erectieprobleem ondervinden. Je hoeft je daar totaal niet schuldig over te voelen, maar wees er wel eerlijk over. Door positief te blijven en eerlijk zullen jullie samen tot een oplossing komen voor dit probleem. Je zal merken dat je er niet alleen voor staat. Door het niet te vertellen laat je je leiden door angst en onzekerheid en dat merkt je partner. In de meeste gevallen kan het probleem snel worden opgelost zolang je er open en eerlijk over bent. Kijk bijvoorbeeld eens naar erectiepillen, dit is een goed hulpmiddel voor veel mannen.

Vergelijk je seksleven niet met anderen

Het gebeurt de meeste mannen wel eens, het lukt je maar niet om een erectie te krijgen. Dit is een heel normaal verschijnsel en zeker niet iets waar je je onzeker over moet voelen. Toch hebben de meeste mannen een vertekend beeld als het gaat om seks. Ze denken dat ze net als in porno films het 30 minuten moeten volhouden. In de werkelijkheid krijg je de ene keer wel een erectie, de ander keer hou je het 5 minuten vol en de andere keer 15 minuten. Dit heeft elke keer weer een andere reden, maar het is allemaal even normaal. Als jullie tevreden zijn over je relatie dan hoeft een erectiestoornis geen probleem te vormen. Houdt het erectieprobleem langer aan, ga dan hulp zoeken. Het kan invloed hebben op meerdere dingen maar het is zeker niet iets om je voor te schamen.

Zorg dat je stressvrij bent

Stress en angst hebben meer invloed op erecties dan menig man denkt. Als jij je druk maakt om je prestaties in bed of over het hebben van een erectie zal het alleen maar slechter gaan. Door constant in je hoofd te gaan zitten over het wel of niet krijgen van een erectie leg je jezelf teveel druk op en kan je niet genieten van de geslachtsgemeenschap. Je gaat minder zin krijgen in seks en dat heeft weer invloed op je relatie. Praat er eerlijk over met je partner en laat diegene weten waar je je druk om maakt. Door je hart te luchten zal je merken dat het oplucht. Je kan door eerdere seks ervaringen stress ervaren maar ook door onrealistische verwachtingen. Wat het ook is, bespreek deze onderwerpen met je partner.

Pak gezondheidsproblemen aan

Het is belangrijk om gezondheidsproblemen aan te pakken als je hiermee kampt. In veel gevallen veroorzaken deze gezondheidsproblemen je erectiestoornis. Je kunt naar de huisarts gaan voor een onderzoek en mogelijk komen hier al oorzaken naar voren voor je erectiestoornis. Oorzaken die een erectie veroorzaken zijn een laag libido, een te hoge bloeddruk en diabetes. Ander oorzaken kunnen slechte gewoontes zijn zoals overmatig drankgebruik, drugs, roken en overgewicht. Maak je situatie bespreekbaar en zorg ervoor dat je tot een oplossing komt.

erectiedokter.com

Erectiepillen

[]

Je winkelmandje is nog leeg ;-)