Last van een laag libido?

Over oesters, kreeft en chocola wordt altijd verteld dat het zorgt voor een hoger libido. Je krijgt meer zin in seks en seks is goed voor je lichaam. Als er eten bestaat dat zorgt voor een hoger libido, bestaat er dan ook eten dat zorgt voor een lager libido? Het antwoord is ja! Er zijn een hoop etenswaren waardoor je minder zin krijgt in seks. Misschien heb jij al een tijdje last van een laag libido en begrijp je maar niet waar het aan ligt. Je zou er waarschijnlijk zelf niet zo snel op komen, maar het kan liggen aan wat je dagelijks naar binnen werkt. Ben je benieuwd welke producten zorgen voor een lager libido? Lees dan verder.

Gefrituurd voedsel

Eet jij weleens een vette hap in het weekend? Dan ben je zeker niet de enige. Het is algemeen bekend dat het slecht is voor je gezondheid, maar niet iedereen weet dat het ook zorgt voor een lager libido. Gefrituurd voedsel zit vol verzadigde vetten die ervoor zorgen voor minder testosteron aanmaak en een slechtere kwaliteit van de sperma. Daarnaast zorgen verzadigde vetten voor het dichtslibben van aderen waardoor je een slechtere bloedsomloop krijgt. En laat het bloed dat naar je penis stroomt nou net zorgen voor de erectie. Tevens maakt het je over het algemeen ongezonder en maak je meer kans op ziekten. Dit alles heeft effect op je libido. Gezond eten zorgt ervoor dat jij beter in je vel zit, zo ook tijdens een potje seks.

Alchohol

Vrijwel iedereen houdt wel van een drankje tijdens een avond stappen. Je komt er wat losser van en je drinkt jezelf moed in de schoenen om die ene knappe vrouw aan te spreken. Echter als je regelmatig alchohol consumeert brengt dit behoorlijk wat schade aan aan het lichaam. Onder andere aan het zenuwstelsel maar ook onderdrukt het de productie van testosteron. Dit zorgt ervoor dat je aan het begin van de avond plezier hebt, maar aan het eind van de avond baalt dat je je jongeheer niet omhoog krijgt. Het is goed dat je hiervan vanaf weet en bewuste keuzes voor jezelf kan maken wat betreft de risico’s van het drinken van alcohol.

Suiker

Het is tegenwoordig moeilijk om nog producten te vinden waar geen suiker aan is toegevoegd. Het wordt toegevoegd aan de meeste kant en klare producten in de supermarkt, maar ook wordt het gestopt in brood en drankjes. Veel mensen zijn wel meer op hun suikerinname gaan letten maar het wordt ons zeer moeilijk gemaakt. Dit is een kwalijke zaak want teveel suiker kan zorgen voor meerdere problemen. Het zorgt ervoor dat het insuline hormoon verhoogd waardoor er meer oestrogeen in het bloed komt. Daarnaast wordt er op veel geschreven over het feit dat suiker zorgt voor een lagere testosteronspiegel, dit blijkt ook uit verschillende onderzoeken.

Soja

Uit veel onderzoeken komt naar voren dat soja ervoor zorgt dat het aantal spermacellen afneemt en dat je testosterongehalte omlaag gaat. Als man is het dus verstandig om de inname van soja minimaal te houden. Het is niet zo dat je nooit meer soja mag eten, maar laat het wat vaker staan.

Zoethout

Een etenswaar wat minder voor de hand ligt maar wat wel degelijk invloed heeft op je libido is zoethout. We spreken dan niet alleen over de ‘stok’ zoethout waar je op kan kauwen. Zoethout zit in meer producten verwerkt zoals dranken, thee en het wordt regelmatig gebruikt als ingrediënt in snoep. De >zoethout plant bevat veel oestrogenen en het is aangetoond dat dit zorgt voor een verlaging van het mannelijk libido.

Cornflakes

Nog zo’n gek voorbeeld van eten dat ervoor zorgt dat je zin in seks verminderd, cornflakes! Je zou het bijna niet geloven maar cornflakes speelt een grote rol bij het verlagen van je libido. Ooit zijn ze op de markt gebracht met het idee om een zo saai mogelijk alternatief te bieden voor het ontbijt. Omdat het zo saai was werd er verkondigd dat het ook wel eens een rol kon spelen bij het verminderen van de zin in seks. Laat cornflakes dus voortaan in de schappen staan.

Wanneer je last hebt van een laag libido is het goed om even na te gaan wat je allemaal eet. Het is goed mogelijk dat jouw eetpatroon bijdraagt aan je lage libido.

erectiedokter.com

Erectiepillen

[]

Je winkelmandje is nog leeg ;-)