Klaarkomen uitstellen?

Wanneer mannen last hebben van vroegtijdig klaarkomen wordt hier in de meeste gevallen niet over gepraat. De meeste mannen schamen zich wanneer ze te vroeg ejaculeren en zoeken meestal geen hulp. Over het algemeen bestaat er een universele angst voor snel klaarkomen en dit komt omdat het niet wordt gezien als mannelijk. Wanneer je last het van te vroeg klaarkomen is het dus van belang dat je een manier verzint waardoor dit niet meer gebeurt. Wij willen je daarbij helpen en hebben uitgezocht op welke manieren je zelf het klaarkomen kan uitstellen. Hieronder benoemen we een aantal technieken om het klaarkomen te kunnen laten uitstellen.

De knijptechniek

Deze techniek gaat als volgt: op het moment dat je voelt dat je moet klaarkomen, pak je je stijve piemel vast en knijp je erin zodat het bloed verdwijnt uit de eikel en de piemel. Je knijpt hard net onder de eikel en houdt dit een aantal seconden vast. Je doet dit met twee vingers en een duim van allebei je handen. Hierdoor wordt het bloed weggeduwd uit de penis. Je zorgt er voor dat de piemel weer verslapt waardoor het gevoel om klaar te komen ook verdwijnt. Het beste is dus om net onder de eikel te drukken aan de voor en achterkant. Herhaal dit een aantal keer en je zult merken dat je meer controle krijgt over het orgasme.

Aan de ballen trekken

Een ander manier om het klaarkomen uit te stellen is door een techniek met de ballen. Met deze oefening kan het orgasme tegen worden gehouden door de ballen even naar beneden te trekken. Je kan dit door je partner laten doen of je kan het zelf uitvoeren. Je plaatst je duim en wijsvinger als een ring onder de balzak en trekt hem zachtjes naar beneden net voordat je voelt dat je gaat klaarkomen. Doe het niet te hard want dit kan een pijnlijk gevoel geven. Het klaarkomen kan je hierdoor laten uitstellen.

Ontspannen van de bekkenbodem

De bekkenbodem is zeer belangrijk in het proces van klaarkomen en opgewonden raken. Je hebt het waarschijnlijk zelf al een keer gemerkt. Wanneer je je bekkenbodem aanspant neemt de opwinding toe. Het kan ook zijn dat deze bekkenbodemspieren teveel zijn aangespannen door bijvoorbeeld stress. Wanneer je dat opgewonden wordt is de kans groter dat je geen controle hebt over het orgasme. Dit kan vroegtijdig klaarkomen als gevolg hebben. Ga eens langs bij een fysiotherapeut die verstand heeft over de bekkenbodemspieren als je denkt dat dit ervoor zorgt dat jij te snel klaarkomt. De fysiotherapeut kan helpen om de spanning te herkennen en zorgen dat je deze spieren weer kan ontspannen zodat je het klaarkomen kan doen uitstellen.

Verander je gedachte

Een andere manier is om met je gedachte even ergens anders op te focussen. Wanneer je merkt dat je gaat klaarkomen, en de opwinding wordt erg groot, probeer dan eens aan iets heel anders te denken dan seks. Het schijnt dat het goed werkt om te denken aan wiskundesommen, vieze dingen en vervelend werk. Kortom, het gaat erom dat je even aan iets raars denkt zodat je gedachte totaal veranderen. Hierdoor focus je je niet meer op het klaarkomen en zal je je orgasme tijdelijk kunnen uitstellen.

Stop-start methode

De meest bekende methode voor vroegtijdige ejaculatie is de stop-start techniek waardoor je leert op bij veel opwinding alsnog je zaadlozing in te houden. De truc is om je fysiek en mentaal aan te leren om de rust te bewaren als je heel erg opgewonden wordt en om aan te voelen wanneer het orgasme gaat beginnen.

Je kunt de techniek trainen door jouw partner je te laten stimuleren. Steeds wanneer je voelt dat je gaat klaarkomen vertel je je partner om te stoppen. Je wachten even tot het gevoel van klaarkomen weggaat en dan begint je partner je weer te stimuleren. Oefen het eerst door stimulatie via de hand en daarna tijdens de seks. Er wordt beweert dat het ook zorgt dat je angst om vroegtijdig klaar te komen vermindert, dit is vaak een groot gedeelte van het probleem. Sommige mensen zweren bij deze techniek en andere mensen vertrouwen liever op andere manieren. Het beste is om meerdere dingen te proberen en uiteindelijk te kijken wat voor jou het beste werkt.

Naast de technieken om zelf de vroegtijdige ejaculatie te stoppen zijn er ook verschillende mogelijkheden om via psychotherapie en medicijnen het probleem te verhelpen. Het is belangrijk dat je weet dat er wat aan te doen valt als je opzoek ben naar een oplossing.

erectiedokter.com

Erectiepillen

[]

Je winkelmandje is nog leeg ;-)