Hoe ontstaat een erectiestoornis?

Iedere man heeft er wel eens last van gehad. De penis wordt niet of minder stijf en het vasthouden daarvan kan ook wel eens lastig zijn. Als dit een enkele keer gebeurd is spreken we nog niet van een erectiestoornis. Als het vaker voorkomt kan het erg confronterend zijn, we spreken dan wel van een erectiestoornis. In dit artikel leggen we je uit wat een erectiestoornis precies is, hoe deze ontstaan en wat je eraan kunt doen.

Wat is een erectiestoornis?

We spreken van een erectiestoornis als het regelmatig voorkomt dat de man zijn penis niet goed stijf kan krijgen of houden. Dit heeft vaak nare gevolgen. Bevredigende seks is niet meer mogelijk en dit is vervelend voor zowel de man als zijn partner. Bijkomende gevolgen zijn dan ook een verslechterde relatie met je partner, toenemende onzekerheid en het verlies van het “mannelijke gevoel“.

Een erectiestoornis komt vaker voor dan je denkt. Weinig mannen praten over dit probleem en houden het voor zichzelf. Hierdoor kan je het idee krijgen dat je zelf een van de weinige bent met dit probleem. Dat is dus echter niet zo en het is ook totaal niet vreemd dat je hier informatie over opzoekt. Er worden tegenwoordig veel hulpmiddelen geboden tegen een erectiestoornis.

Oorzaken van een erectiestoornis

Erectieproblemen kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Soms is het een mentaal probleem. Als je bijvoorbeeld erg gestresst bent, jullie relatie niet lekker loopt of je hebt andere dingen aan je hoofd dan komt het vaker voor dat de penis niet goed stijf wordt. Als je vervolgens ook nog de druk op je eigen schouders legt “krijg ik hem dit keer wel omhoog” is er alleen maar meer kans dat het niet lukt. In zulke situaties werkt het toch het beste om hier met iemand over te praten. Echter is in ongeveer 90% van de gevallen de oorzaak een lichamelijke kwaal.

Doordat de bloedvaten in de penis vernauwen stroomt er minder makkelijk bloed naar de penis en is het dus moeilijker om een erectie te krijgen. Verschillende factoren spelen een rol bij het vernauwen van de bloedvaten.

Hieronder een paar op een rijtje:

Ongezonde levensstijl
Leeftijd
Roken
Te hoog BMI (overgewicht)
Hoog cholesterol
Hoge bloeddruk
Overmatig alcoholgebruik
Gebruik van drugs
Gebruik van (sommige) medicatie

Dit vergroot de kans op een erectiestoornis

Bovenstaande punten spelen een belangrijke rol in het ontwikkelen van een erectiestoornis. Er zijn een aantal punten die het ontwikkelen van een erectiestoornis nog sneller laten gaan. Heb je zelf nog geen last van een erectiestoornis maar wel af en toe een probleem met het stijf krijgen van de penis? Probeer dat preventief te kijken naar welke punten het meeste effect hebben en snij die gewoontes weg uit je levensstijl.

Overgewicht verhoogt de kans op een erectiestoornis met 400%
Roken verhoogt de kans op een erectiestoornis met 400%
Roken gecombineerd met overgewicht verhoogt de kans op een erectiestoornis met 1600%
Hoge bloeddruk + roken + overgewicht verhoogt de kans op een erectiestoornis met meer dan 1600%

Erectiestoornis behandelen

Afhankelijk van de oorzaak, lichamelijk of mentaal zijn er verschillende oplossingen. Is het een mentaal probleem dan kun je het beste met een psycholoog of een seksuoloog gaan praten. Ligt de oorzaak toch bij je fysieke gesteldheid dan zijn er gelukkig ook genoeg manieren om een erectiestoornis te behandelen. De ene behandeling werkt anders dan de andere natuurlijk. De meest gebruikte oplossing voor erectieproblemen blijven de erectiepillen. Het voordeel van de erectiepillen is dat ze weinig bijwerkingen hebben, gemakkelijk verkrijgbaar zijn en ook zonder doktersrecept online te bestellen. Het verschil in de pillen is niet het effect maar vooral het verschil in tijd dat de erectiepillen werken. Belangrijk om te weten is dat een erectiepil pas werkt bij seksuele opwinding. Je hebt dus niet 5 uur achter elkaar een erectie, maar alleen bij seksuele opwinding.

Wil je meer weten over de verschillen tussen de erectiepillen en de werkzame stoffen? Bekijk dan per product de productinformatie en lees meer over de werkzame stoffen.

erectiedokter.com

Erectiepillen

[]

Je winkelmandje is nog leeg ;-)