Alles over de ochtenderectie

Het gebeurt de meeste mannen bijna elke dag. Je opent je ogen en je begint wat meer wakker te worden. Je draait je om en je voelt dat jouw jongeheer weer overeind staat. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, het blijft je gebeuren: de ochtenderectie. In principe ervaren veel mannen dit niet als een vervelende manier om wakker te worden, als man heb je dit nou eenmaal vaak. Een ochtenderectie heeft, zoals veel mensen denken, niks te maken met de ervaring van een seksuele prikkel. Een man is niet per se opgewonden als hij een ochtenderectie krijgt. Ook heeft het vaak niet te maken met een seksuele droom die hij daarvoor heeft gehad. Uit onderzoek blijkt dat vrijwel iedere man ’s nachts tussen de 3 en 6 spontane erecties heeft. Één daarvan is meestal in de ochtend. Wij vertellen je er alles over.

Erecties tijdens je slaap

Zoals we net vertelden heeft iedere man ’s nachts ongeveer 3 tot 6 erecties. Verbaasd dit aantal je? Dat horen wij vaker! Deze spontane opwelling van de penis kan maar liefst 10 tot 30 minuten aanhouden. Als je niet erg diep in slaap bent, voel je het soms ook in de nacht. De meeste mannen ervaren dit als een prettig gevoel. De penis is hierdoor toch wat gevoeliger dan normaal. Van de meeste erecties die je ’s nachts hebt merk je helemaal niets. Als je in een diepe slaap bent kan het zo zijn dat je een erectie hebt gedurende 30 minuten maar dat je dit niet door hebt. Het gaat namelijk altijd weer over. De meeste mannen vragen zich wel af waarom ze nou erecties krijgen in hun slaap. Het is vaak niet zo dat zij een seksuele droom hebben of dat zij seksueel worden geprikkeld. Hier kan je lezen hoelang een gemiddelde erectie duurt.

De ochtenderectie

Je eerste ochtenderectie, hoogstwaarschijnlijk herinner je je die nog. Het is het moment dat je lichaam aan het veranderen is. Er bestaat namelijk een duidelijke samenhang tussen het ontwikkelen van je mannelijke hormonen en je eerste ochtenderectie. Na dat je die eenmaal hebt gehad is het de normaalste zaak van de wereld geworden. In het begin dacht je misschien dat alleen jij dit hebt, echter is het een verschijnsel dat bij alle mannen voorkomt. Het is juist raar als je het niet hebt als man. Het is namelijk een natuurlijk proces van je lichaam. Je moet je juist zorgen gaan maken als je nooit een ochtenderectie krijgt. Er is dan waarschijnlijk iets niet goed in het proces van het aanmaken van mannelijke hormonen. Hoewel veel mannen gewend zijn aan een ochtenderectie weten ze niet waarom dit nou precies plaatsvindt elke ochtend als ze opstaan. Er wordt beweert dat het te maken heeft met je hormoonproductie, met name de hormoon testosteron. Echter bestaan er verschillende opvattingen onder onderzoekers.

Hoe ontstaat een ochtenderectie?

De ochtenderectie ontstaat vrijwel altijd in je REM (Rapid Eye Movement) slaap. Dit is een vorm van diepe slaap waarin je volledig ontspant en waarin je vaak ook de meeste dromen hebt. Dit zouden ook seksuele dromen kunnen zijn. Echter is het niet vastgesteld dat een ochtenderectie een verband heeft met seksuele dromen. Het kan net zo goed ontstaan als je ergens anders over droomt. Wel is vastgesteld dat tijdens de REM slaap de hoeveelheid testosteron stijgt. Dit is vooral te zien tussen 04:00 en 08:00 uur ’s ochtends. Tijdens deze periode in de REM slaap worden er over het algemeen zo’n 3 tot 6 neuroreflexen waargenomen, dit staat weer in het verband met het aantal erecties.

De erecties die je ’s nachts en ’s ochtends hebt vinden plaats door specifieke neuroreflexen die een man krijgt. Neuroreflexen zijn signalen die vanuit de hersenen door het lichaam worden gezonden en waarop het lichaam reageert. Het kan dus zijn dat dit komt door een droom over seksuele handelingen. Ook kunnen ochtenderecties ontaarden in een natte droom. Dit komt echter vaker voor bij jongere mannen die weinig seks hebben.

Een andere oorzaak van de ochtenderectie die vaak wordt aangehaald is dat het een vorm van bescherming is voor de penis. Wanneer een man een periode minder seksuele prikkelingen ervaart en minder wordt gestimuleerd is het logisch dat hij minder erecties heeft gehad. De penis is natuurlijk gewoon een gebruiksvoorwerp die actief moet blijven. Het is niet alleen bedoeld om af en toe te plassen. Wellicht is er sprake van een verschijnsel van het lichaam waarbij het lichaam een erectie creëert om ervoor te zorgen dat de penis blijft werken. Uit bescherming dus.

erectiedokter.com

Erectiepillen

[]

Je winkelmandje is nog leeg ;-)